Lenke direkte til en side i en pdf

For noen uker siden henviste jeg til en rapport i pdf-format som lå på nettet. Jeg lenket til rapporten og oppgav hvilke side referansen står på. Sjansene for at folk følger en sånn lenke er liten. Samtidig hadde det vært enda bedre å lenke direkte til den siden jeg hadde hentet referansen fra for å hjelpe de som faktisk følger lenker.

Nå har fått sjekket hvordan man gjør det. Det er enkelt, man bare føyer til #page=[sidetall] etter URL-en til pdf-en.

Dette er URL-en til en presentasjon fra den amerikanske bransjeorganisasjonen PhRMA. De er den amerikanske versjonen av Legemiddelindustrien og presentasjonen forklarer hvorfor legemidler koster så mye.

http://phrma-docs.phrma.org/files/dmfile/PhRMA-International-Costs-in-Context-2017-03-011.pdf

Hvis du trykker på den lenken, så laster filen og du kommer til første side. Men jeg ville gjerne vise lysbildet som er på side 48 i pdf-filen. Derfor må jeg legget til #page=48 på slutten av URL-en, så den blir seende slik ut:

http://phrma-docs.phrma.org/files/dmfile/PhRMA-International-Costs-in-Context-2017-03-011.pdf#page=48

Hvis du trykker på den lenken, så får du se en grafisk fremstilling av hva som skal til for å få godkjent et legemiddel. Det var ikke mye ekstraarbeid, og de som faktisk har lyst til å lære mer om det du skriver om har fått en mye enklere jobb!